Евтини самолетни билети - винаги на една ръка разстояние!

Самолетни билети Истанбул

Самолетни билети Истанбул

Истанбул е столицата и най-големият град на Турция с население от 14 370 000. Това е един от най-старите градове в Европа. Посещава се от над 11 милиона туристи годишно заради множеството културни и исторически забележителности, както и заради търговското влияние.

Най-изгодните билети обикновено са с Turkish Airlines, Bulgaria Air, AlItalia. Полет София - Истанбул отнема около 1 час и 20 минути.

Цени и резервация на самолетни билети до Истанбул

(системата търси полети и билети от всички авиокомпании - нискотарифни и стандартни)

Търсене на полети и цени на билети

Вижте видео гид за ползване на онлайн системата. Запитвания и резервации на самолетни билети до Истанбул можете да направите и на телефон 02 421 0409 (00359 2 421 0409 от чужбина) на цената на един градски разговор от цяла България.

Изгодни оферти за полети от/до Истанбул

 

Климатични условия

Климатът е Средиземноморски. Най-горещия месец е август, когато средните температури са около 27 градуса. Зимата е относително топла, с температури около 5-6 градуса.

Забележителности в Истанбул

Забележителности, които трябва да видите в Истанбул: Света София, джамията Султан Ахмед, Топкапъ сарай, Капалъ Чарши, Новата джамия, Сюлейман джамия. Не трябва да изпускате и гледките от Галата и Златният рог, Момината кула, Йеребатан сарнъджъ, Долмабахче и Археологическия музей.

Летища в Истанбул

Летище Истанбул - Ататюрк ( Istanbul Ataturk Airport - IST) се намира на 24 км от центъра на града. През 2014 е обслужило 57 милиона пътника. То обслужва повечето полети София - Истанбул, Истанбул - София.

Пътуване до Истанбул

1. С автобус
Има експресен градски автобус 96T, който ще ви закара до площада Тексим. Това е най-евтиният, но и най-бавният вариант. Има и летищни автобуси, които са по-бързи (45-65 минути) и струват 10 лири на човек в едната посока и са доста добра опция като цяло. Тръгват на всеки 30 минути, няма автобуси между 1:30 и 3:30 сутринта.

2. С такси
Пътуването до града може да ви отнеме между 35 и 75 минути, в зависимост от трафика. Ще ви излезе между 40 и 50 турски лири.

3. С метро
Ще ви отнеме около 2 часа, тъй като трябва да направите някои прекачвания. Можете да хванете метрото от летището до Zeytinburnu, оттам да се качите на Kabatas и да слезете на гарата в Kabatas, след което да вземете Funikuler до Тексим. Вероятно ще ви струва около 9 турски лири.

Летище Истанбул - Сабиха Гьокчен ( Istanbul Sabiha Gokcen Airport - SAW) е наречено на първата жена-пилот на Турция и се намира на 35 км от центъра на града, в Азия. През 2014 е обслужило 23.5 милиона пътника.

Пътуване до Истанбул

1. С автобус
Има шатъл до Тексим на Havatas, който оперира между 4 сутринта и 1 през нощта. Струва 14 лири на човек и отнема около 90 минути, в зависимост от трафика. Може да слезете на няколко места, но повечето туристи го ползват до Бешкташ или Тексим.

2. С такси
Пътуването лесно може да ви отнеме над час. Ще ви излезе 80 лири и нагоре, в зависимост от дестинацията.


Хиляди наши клиенти посетиха тези места от 2009г. досега:

самолетни билети - дестинации
 

 


Още евтини самолетни билети:

Самолетни билети до Торонто

Самолетни билети до Атина

Самолетни билети до Будапеща

Самолетни билети до Санкт Петербург

Всеки ден помагаме на
1
0
0
0
човека да намерят
евтини самолетни билети!

Телефон за резервации

02 421 0409
(Пон. - Пет. от 8 до 20 ч.
Съб. и Нед. от 10 до 18 ч.)
по тарифата на оператора ви

* От чужбина: 00359 2 421 0409

Системата за резервации на самолетни билети се оперира от IATA сертифицирани туристически агенти. Приемаме плащане с банков превод Приемаме плащане с Visa Приемаме плащане с MasterCard


Полезни съвети

Авиокомпании

Популярни дестинации

Евтини самолетни билетиАктуалните ни промоции всеки ден и във Facebook!


Самолетни билети София - Истанбул, Варна - Истанбул и др.

© 2009-2022 Всички права запазени, Уеб Фокус ЕООД

Някои от самолетните компании, чиито билети можете да резервирате тук:
                           

Блог | Условия за ползване | Политика за поверителност.