Евтини самолетни билети - винаги на една ръка разстояние!

Съвет за летището-дестинация

В предните две статии разгледахме времето на резервация на самолетен билет и избора на време за самолетния полет. Тук ще се спрем на дестинацията - летището, крайна точка на вашето пътуване. То в някои случаи може да окаже голямо влияние върху цената на самолетния ви билет.

Много от големите градове-дестинации имат едно голямо и едно или повече по-малки летища. Нерядко в непосредствена близост до големи градове или метрополиси има малки, нетолкова използвани летища. Цените на полета до такова летище може да са с 10-15% по-ниски заради по-ниските такси за обслужване на самолета (по-ниски цени за ползване на салона на летището, за зареждане с гориво, за товарене и разтоварване и т.н.). Това са т.нар. летищни такси.

Имайки предвид горното е добра идея да се видите дали в града, в който искате да отидете има други летища, различни от основното летище на града. Вижте какви второстепенни летища има извън града или дори в съседен град, който е по-малко популярен като дестинация. Един или два часа с кола/влак/автобус може да означават сериозна разлика в цената на билета.

Доста от нискотарифните авиокомпании ползват второстепенни летища, например Бергамо до Милано, Шарлерой до Брюксел, Бюве до Париж и т.н. Разбира се, транспорта от тези локации до големия град-дестинация не винаги е евтин, така че трябва да внимавате, когато решите да се възползвате от тази опция и да проверите колко ще ви струва транспорта и на какъв интервал е наличен. Научете повече за особеностите на нискотарифните авиокомпании.

Ако сте готови да намерите най-изгодните билети, продължете към формата за търсене или се обадете на телефон 02 421 0409 (00359 2 421 0409 от чужбина) на цената на един градски разговор от цяла България.

Следващ съвет за евтини самолетни билети: Какви особености има при нискотарифните билети?


Хиляди наши клиенти посетиха тези места от 2009г. досега:

самолетни билети - дестинации
От 2009г. помагаме на
1
0
0
0
души на ден да намерят
евтини самолетни билети!

Телефон за резервации

02 421 0409
(Пон. - Пет. от 8 до 20 ч.
Съб. и Нед. от 10 до 18 ч.)
по тарифата на оператора ви

* От чужбина: 00359 2 421 0409

Системата за резервации на самолетни билети се оперира от IATA сертифицирани туристически агенти. Приемаме плащане с банков превод Приемаме плащане с Visa Приемаме плащане с MasterCard


Полезни съвети

Авиокомпании

Популярни дестинации

Евтини самолетни билетиАктуалните ни промоции всеки ден и във Facebook!


© 2009-2023 Всички права запазени, Уеб Фокус ЕООД

Някои от самолетните компании, чиито билети можете да резервирате тук:
                           

Блог | Условия за ползване | Политика за поверителност.