Евтини самолетни билети - винаги на една ръка разстояние!

Най-подходящо време на полета

Времето на полета е едно от най-важните неща, ако искате да пътувате възможно най-изгодно, може би еднакво важно с времето на резервацията на самолетния билет. От най-голямо значение е да избягвате да летите по време на силен туристически сезон, големи празници или събития (спортни, музикални...). Търсенето е най-голямо тогава, а тъй като цените се диктуват от търсенето и предлагането, а в този момент предлагането не може да е особено еластично, то цените скачат. Ето затова първото правило е да съобразите кое е най-ненатовареното време на годината и да организирането пътуването си именно тогава. Разбира се, това може да има своите недостатъци, но ако търсите самолетни билети на ниска цена, това е един от най-сигурните начини да я постигнете. Препоръчваме да ползвате списък с официални почивни дни, за да прецените кои дати са рискови от тази гледна точка.

Ако е възможно, пътувайте в дни от седмицата с нисък трафик. Например, полетите в петък вечер и неделя вечер обикновено са най-скъпите, а вторник, сряда и четвъртък са по-евтини. В известна степен това се отнася и за неделя сутрин. Също така, ако преспите събота вечерта може да си спестите пари, тъй като ще ви таксуват по туристическата, а не по бизнес тарифата. Разбира се, тези дни може да са различни в различните части на света - в арабскияс свят, примерно, почиват в петък и събота, а в неделя работят.

Ако графика и физическите ви дадености позволяват да промените времето си на полет, можете да увеличите шансовете си да закупите доста евтин самолетен билет. Летенето с нощни полети обикновено е по-евтино, тъй като малко хора са привлечени от идеята да излетят в 1 сутринта и да кацнат в 6 сутринта. Това означава, обаче, че когато такива самолетни билети са налични, те ще са с отстъпка в цената спрямо другите времеви пояси.

Както виждате, нищо не е безплатно: намаляйки цената на полета, в някои случаи увеличавате дискомфорта си, трябва да сте по-гъвкави с графика на пътуване или просто ще посетите локацията в не толкова благоприятен сезон. Дали си струва можете да решите само вие.

Ако сте готови да намерите най-евтините билети, продължете към формата за търсене или се обадете на телефон 02 421 0409 (00359 2 421 0409 от чужбина) на цената на един градски разговор от цяла България.

Следващ съвет за евтини самолетни билети: Кое летище да изберем, за да летим по-евтино?


Хиляди наши клиенти посетиха тези места от 2009г. досега с евтини билети:

самолетни билети - дестинации
От 2009г. помагаме на
1
0
0
0
души на ден да намерят
евтини самолетни билети!

Телефон за резервации

02 421 0409
(Пон. - Пет. от 8 до 20 ч.
Съб. и Нед. от 10 до 18 ч.)
по тарифата на оператора ви

* От чужбина: 00359 2 421 0409

Системата за резервации на самолетни билети се оперира от IATA сертифицирани туристически агенти. Приемаме плащане с банков превод Приемаме плащане с Visa Приемаме плащане с MasterCard


Полезни съвети

Авиокомпании

Популярни дестинации

Евтини самолетни билетиАктуалните ни промоции всеки ден и във Facebook!


© 2009-2024 Всички права запазени, Уеб Фокус ЕООД

Някои от самолетните компании, чиито билети можете да резервирате тук:
                           

Блог | Условия за ползване | Политика за поверителност.