Евтини самолетни билети - винаги на една ръка разстояние!

Особености на нискотарифните билети

Нискотарифните авиолинии, известни още като no-frills превозвачи или low cost авиолинии, са авиолинии, които предлагат значително по-евтини самолетни полети. При тях също важи принципът на търсенето и предлагането, така че предишните ни статии за избор на време на полет, на резервация и на дестинация важат. Тук ще споделим особеностите при резервация и летене с нискотарифна компания за самолетни полети.

Обща информация за нискотарифните авиокомпании

Евтините авиокомпании са принципно нов тип самолетни компании. Създателите на този модел изследвали начина на работа на традиционните авиопревозвачи и осъзнали, че има много начини да се намалят разходите. Например при евтините полети не се сервира безплатна храна, така че е необходим по-малък екипаж и цената на храната се спестява. Това води до по-малка нужда от почистване, което означава също и че самолетите престояват по-малко време по летищата (а престоя се заплаща). Така машините могат да обслужват повече полети на ден и се използват по-ефективно.

Възползвайки се от предимствата на новите технологии и Интернет, нискотарифните компании си спестяват разходите по агенти и кол центрове за продажба на самолетни билети. Други разходи, които при тях са орязани значително или напълно елиминирани са рекламата, комисионите на туристическите агенти и печата и разноса на билети.

Един коментар би обобщил всичко написано по-горе: "Единственото нещо, което Ryanair все още не таксува, е използването на тоалетната." Какво точно и как се таксува? Четете надолу.

Особени такси и други специфики на нискотарифните авиолинии

Чек Ин багажът е със строго спазвани ограничения във всички low-cost авиолинии. Обичайно няма безплатен чек-ин багаж, а нерядко всяка бройка се заплаща (т.е. в цената на самолетния билет не влиза нито една бройка чек-ин багаж). Под бройка се разбират между 15-20 килограма в една чанта (куфар). Ако на летището се окаже, че багажът ви превишава ограниченията, очаквайте високи такси за всеки килограм отгоре. Като страничен ефект от таксуването за багаж, нискотарифните авиолинии са доста по-стриктни към теглото и размера на ръчния багаж (1 чанта 55x40x20 сантиметра, 10 килограма максимум е стандартно).

Настаняването в самолета става без запазени места, с което се насърчава точността на пътниците при явяване на летището. В повечето нискотарифни полети има само една класа.

Храната и напитките по време на полет са нещо, което в почти всички low-cost полети ще трябва плащате допълнително. Пригответе се да платите до €5 (£3.50, US$6) за сандвич и €3 (£2, US$3.50) за кафе или чай, ако решите да консумирате на борда. Не е препоръчително да си носите ваши храна и напитки, тъй като някои авиолинии правят съобщение преди полета, че не е позволено консумирането на собствена храна и напитки. Екипажът пък печели комисион от продажбите на борда, така че не се учудвайте ако ви помолят да не консумирате собствената си храна.

Летищата до които летят нискотарифните авиокомпании обикновено са по-стари или са по-далеч от обявения град-дестинация. Изчислете колко ще ви струва превоза до крайната дестинация, както и допълнителното време, което ще ви отнеме. Всъщност нерядко второстепенните летища са по-близо до крайната дестинация, тъй като са строени преди повече време, преди градът да се разрастне, за разлика от новите.

Свързващите полети са друга сфера, в която low-cost компаниите са регулирани по различен начин. Повечето евтини авиокомпании предлагат само полети от точка до точка. Ако пътуването ви включва смяна на полет, дори и със същия превозвач, ще трябва да чекирате багажа си наново за всеки полет. В допълнение, при някои авиолинии ако първия ви полет закъснее, то няма да бъдете прехвърлен на друг самолет, ако изпуснете втория си полет.

Промяна на датата на полета е нещо, което не работи толкова лесно при нискотарифните авиолинии, за разлика от традиционните. Обикновено има ограничения или допълнителни такси за промяна в резервацията. Обичайно има ограничения и за това до колко дни преди датата на полета може да се правят промените.

Ако сте готови да намерите най-евтините билети, продължете към формата за търсене или се обадете на телефон 02 421 0409 (00359 2 421 0409 от чужбина) на цената на един градски разговор от цяла България.

Следващ съвет за евтини самолетни билети: Сравнение на цени на самолетни билети онлайн


Хиляди наши клиенти посетиха тези места от 2009г. досега с евтини билети:

самолетни билети - дестинации
От 2009г. помагаме на
1
0
0
0
души на ден да намерят
евтини самолетни билети!

Телефон за резервации

02 421 0409
(Пон. - Пет. от 8 до 20 ч.
Съб. и Нед. от 10 до 18 ч.)
по тарифата на оператора ви

* От чужбина: 00359 2 421 0409

Системата за резервации на самолетни билети се оперира от IATA сертифицирани туристически агенти. Приемаме плащане с банков превод Приемаме плащане с Visa Приемаме плащане с MasterCard


Полезни съвети

Авиокомпании

Популярни дестинации

Евтини самолетни билетиАктуалните ни промоции всеки ден и във Facebook!


© 2009-2024 Всички права запазени, Уеб Фокус ЕООД

Някои от самолетните компании, чиито билети можете да резервирате тук:
                           

Блог | Условия за ползване | Политика за поверителност.